19 Nisan 2010 Pazartesi

şeritli örgü hırka..

z nin. yelek modelinden yola cıkarak biraz da kol ekleyerek hırka yapıp ve saten seritle kemer yapmayı düşündüm..
 renk secimim yine kahverengi tonlarında oldu sadece düz örgü yapıp kol kısmına gelince 15 imlek artırarak düz örmeye devam ettim.. arkayıda aynı sekilde yaptım.. bittikten sonra dikiş,ütü ve saten kemer eklemesiyle güsel rahat giyebileceğim bir hırka ortaya cıktı.. kemeri ister önden ister arkadan bağlamak size kalmışş..

6 Nisan 2010 Salı

püf noktasıı :)

  kırmızı oje biz kadınların vazgeçilmezlerinden biridir.. ama sildikten sonra tırnagımızda kalan pempemsi oje kalıntısı hiçte hoşumuza gitmez.. defalarca sileriz buda tırnaklarımızın üst kısmını zedeler..ve ayrıca zaman kaybıdır..

 işte bu durumu önlemek için kırmızı ojeyi sürmeden önce bir kat seffat yada rakı beyazı oje sürmeniz sizi bu dertten kurtaracaktır..

tırnak bakımı ve diğer bakımlar hakkındaki püf noktalar devam etcektir.. bizi takip etmeniz yeterliii..:)

4 Nisan 2010 Pazar

Zincirli Pareo

Kullanımı rahat, yapımı çok basit zincirli pareonun hazırlığı  birgün de bitti.
Şifon kumaşı istediğim uzunlukta kesip terziye yanlarından basen kısmına kadar diktirdim.
Zincirleri istediğim uzunlukta ayarlayıp,Dikeceğim kısımlara da güzel görünmesi için siyah fiyonklar yapıp yaka kısmından diktim.
Fotoğraf da  modeli çok net belli olmuyor. Üzerimde çok şık durdu ama :)

2 Nisan 2010 Cuma

Mor Şal

  Hürriyet teyzemin hediyesi bu mor şalı sizlerle paylaşmak istedim.
Havalar ısınsada seneye kışa hazırlık yapabilirsiniz. İlk önce çiçek motifleri örülüyormuş, sonrasında zincir çekerek iki parça şeklinde kalan kısmı tamamlanıyormuş. Örgü örmesini bilenler için kolay bir o kadar da emek verilmesi gereken şık bir model.

Evde Kolay Sütlü Köpüklü Yapımı

Herkese merhaba  Evde kolay yolla yapabileceğimiz harika bir kahve tarifi ile karşınızdayım 🤗 Baştan söyleyeyim öyle profesyonel sunumu güz...