21 Ağustos 2013 Çarşamba

Chicco Step Up Biberon

Biberon tercihimizi tesadüfen Chicco nun Step Up ından yana kullandık. Daha sonra da iyi ki biberonumuz Step up serisi olmuş dedik. İlk Günden Beri Biberon Kullanıyoruz. Hani Biberona Alışan Çocuk Daha Sonra meme istemez derler ya çok şükür öyle bşr olay yaşamadık. Bence bunda biberon tercihimizin de etkisi var.



Step Up biberonlar bebeklerde kolik oluşumunu önlüyor. Biberonun Emzik Kısmının şekli Anne Memesi Gibi.Biberonu Bebeğinize verirken yalnız yatay ( ters ) şekilde vereceksiniz. Yani hava deliği çenesine gelecek aşağıdaki fotoğraftaki gibi


Chicco nun sitesinde ürün açıklaması şu şekilde ; Step Up bebeğin emme hareketinde zaman içinde yaşanan doğal değişimlere uyum sağlayabilen tek biberon olmasıyla,
tüm büyüme aşamaları boyunca bebeğinizi doğal biçimde
beslemenizi sağlar.

Yenidoğanlar için ideal...

  Açılı tek biberon emziği:
Sürekli süt dolu kalarak gaz sancısını, hıçkırığı ve kusmayı önler.
Emzirme sırasında bebeğin boynunun doğru pozisyonda durmasını sağlar.
Damarlı halkalar, bebeğin dilinin doğru pozisyonu bulması ve biberon emziğini doğal bir hareketle “sıkıştırma”sı için bebeğe yardımcı olur.
Ekstra büyük, yuvarlatılmış emzik tabanı tamamen anne göğsü hissi vermeye yöneliktir.



Ayrıca geniş bir aksesuar ve yedek başlık seçenekleri var. Biz Step Up biberonumuzun emzik kısmını Alp büyüyünce 2 si ile değiştirdik. Halen 1 in tabanını kullanıyoruz.




19 Ağustos 2013 Pazartesi

Aptamil - Aptamil Conformil

Daha öncede bahsettiğim gibi ilk günden itibaren Alp doymadığı zamanlarda mama veriyoruz.

Mama da tercihimiz doktorumuzun önerisi ile Aptamil oldu. İlk zamanlarda  Aptamil kullanmaya başladık. Ama daha sonra Alp'de biraz hazımsızlık sorunu başladı. Onun üzerine Alper biraz araştırma yaptı ve Aptamilin Conformil mamasını denemeye başladık. Özellikle Gazlı bebeklerde kullanılması tavsiye ediliyor. 14 günde yüzlerinde gülücük diyorlar doğru da diyorlar :) 

Normal Aptamil Mamalara göre Conformil biraz daha yağlı ve hazmı daha kolay. Biz Halen Conformil 1 kullanmaya devam ediyoruz. 

Mama ile alakalı bir probleminiz varsa kesinlikle Aptamil in websitesini ziyaret etmelisiniz. Çünkü çok çeşitleri var. Buradan Aptamilin sitesinde Conformil Hakkında detaylı bilgileri alabilirsiniz.


17 Ağustos 2013 Cumartesi

Yenidoğan ve Mama

Bir önceki yazımda da bahsettiğim gibi ilk günlerde beslenmede biraz sıkıntı çektik.

Hastanede kaldığımız ilk gece alp aç kaldığı için habire ağlıyordu. 
Ağlamasına dayanamayınca aç kalmaması için hastanede ki hemşireler ile çok az mama verdik. 

Ve daha sonra doymadığı zamanlarda eve geldiğimizde de ek olarak mama vermeye devam ettik. 

Mama verdiğimiz içinmidir bilmiyorum Alp sarılık olmadı yani sarılık değerleri çok düşüktü. 
Ve sanırım aç olmadığı için gecelerimiz de çok zor geçmedi. 

İlk altı ay anne sütü çok önemli biliyorum ama mama vermemek içinde çocuğu aç bırakmak avaz avaz ağlatmakta bana mantıklı gelmedi. Ve doymadığı zamanlarda mama vermeye devam ediyoruz.

Sevgiler 

2 Ağustos 2013 Cuma

Anne Sütü Meselesi

Doğumdan hemen sonra sütüm geldi ama malesef Alp bey bir türlü emmeyi beceremedi. Emzirme hemşireleri ile çok denemek yaptık ama bir türlü emmiyordu. 
Doktorum bunun çok normal olduğunu bir müddet sonra almaya başlayacağını söyledi ve gerçektende öyle oldu. 
Ama ilk başlarda çok zorlandık Alp in karnının doyması gerekiyordu ama bu işi beceremiyordu bizde sütümü sağıp biberon ile verdik, kırkımız çıkana kadar bu iş böyle devam etti. 
Özellikle geceleri çok zorlandık Alp uyanıyor hemen karnının doymasını istiyordu ve ben orada acele acele süt sağmaya çalışıyordum. 
Emmeye alışması için aventin silikon göğüs uçlarından aldım göğüslerin hem yara olmasını engelliyor hemde uç kısımları sert olduğu için emmeyi kolaylaştırıyordu. Çok memnun kaldım uçlar sayesinde günde bir kaç kez deneyerek zamanla emmeye başladı, daha sonra birgün kendiliğinden emmeye başladı ve sorunumuz çözülmüş oldu.

Göğüs ucu kullanmanız gerekirse kesinlik Aventin silikon göğüs uçlarını tavsiye ederim. 


Sevgiler ...


Kordon Kanı

Doğum sırasında alınan kordon kanı olayını bayaa bi araştırdık. 
Aldırmalımıyız yoksa aldırmamalı mı. Sonra doktorumunda önerisi ile aldırmaya karar verdik. Kordon kanı ile alakalı araştırmalar ve tedaviler her geçen gün gelişiyormuş, Allah korusun, göstermesin yarın birgün talihsiz bir olay da keşke dememek için tamam olsun dedik. Şimdilerde alınan kordon kanı aile bireylerinde hatta diğer insanlarda da kullanılmaya başlanmış. 
Kordon kanını aldırmaya karar verdikten sonra diğer önemli konu kime aldıracağımız ve nerede saklanacağı idi. 
Bununla alakalı Ankara da birkaç firma ile görüştük ama en sonunda  İstanbul baby life firmasında karar kıldık. Firmayıtercih etmemizin en büyük sebebi alınan kanı ömür boyu Ege veya  Akdeniz Üniversitesinde  saklamasıydı. Diğer firmalar kanı hem kendi firmalarında hemde 10 15 sene muhafaza ediyorlardı. 
Doğuma giderken Baby life firmasının bu iş ile ilgilenen personeline haber verdik ve Ankara'ya doğuma bizimle birlikte geldiler. Alınan kanı hemen kendileri teslim aldı ve gerekli işlemler için gittiler. 
Doğumdan birkaç ay sonra bize kordon kanının sertifikasını ve sözleşmesini yolladılar. 
Allahım bizi kullandırmak zorunda bırakmaz inşallah ama ileride pişman olmamak için biz kordon kanımızı aldırdık. 
Konu ile alakalı isterseniz baby life firmasında görüştüğümüz Nurgül hanımın    İletişim bilgilerini mail atabilirim.


HRS Hastanesi / Ankara

Bildiğimiz üzere Artık doktorlar istediğimiz hastanede doğumuzu gerçekleştiyor. 
Hamileliğimin sonlarına doğru acaba hangi hastanede doğumum olsa sorusu kafamızı kurcalamaya başladı. Ve en doğrusunu doktorum bilir dedim ve kararı doktorumuza bıraktık. 
Selahattin bey bize HRS hastanesini önerdi, doğumdan birkaç ay önce gidip hastaneyi ziyaret ettik. Halkla ilişkiler müdürü mihriban hanımın güleryüzü ve ilgisi ile bizi karşıladı. Kalabileceğimiz odaları geZdik ve evet doğum burada olmalı diye hastaneden ayrıldık.
Hastane kadın doğum ve çocuk hastanesi herşey anne ve çocuk için. Butik bir hastane , öyle büyük popüler hastanelerin karmaşası yok.
Ayrıca hastanede yenidoğan yoğun bakım Bölümü'de mevcut.
Odalar çok hijyenik, hastane personeli ve özellikle hemşireler çok güleryüzlü. Saat başı çağrı butonuna basmama rağmen güleryüzlerini hiç eksik etmediler :) hastanede çıkan yemekleri hastanenin diyetisyeni ayarlıyor onu bile düşünmüşler hatta öyle ki diyetisyen öğle yemeklerine doğru sizi ziyaret ediyor ve o gün ki yemeklerden hangisini tercih edeceğimizi soruyor.
Benim doktorum dışarıdan olmasına rağmen hergün nöbetçi kadın doğum doktoru ve çocuk doktoru gerekli kontrolleri yaptı.
Doğum sonrası yaşanan duygusallıkta mıdır bilinmez ama şımartılmak ve ilgi görmek insanın hoşuna gidiyor. 
Uzun lafın kısası HRS hastanesi bende  10 numara 5 yıldız aldı :) 
Buarada özel sağlık sigortası, SSK ve bağkurdan hastanede yararlanabiliyorsunuz.

Evde Kolay Sütlü Köpüklü Yapımı

Herkese merhaba  Evde kolay yolla yapabileceğimiz harika bir kahve tarifi ile karşınızdayım 🤗 Baştan söyleyeyim öyle profesyonel sunumu güz...