23 Mart 2015 Pazartesi

La Roche - Posay Cicaplast Baume B5 Krem

Alpin Egzaması ile birlikte kullandığımız birkaç üründe de değişiklik yaptık. Pişik Kremi olarak doğdundan beri Earth Mama Angel Baby nin pişik kremini kullanıyoruz. Çok memnun kaldığım herkese tavsiye ettiğimiz bir ürün. Egzama teşhisimizden  sonra Alp için kullandığımız şampuan vücud yağı- kreminde de değişiklik yaptık. O sırada Eczacımızın önerisi ile La Roche la tanıştık. Atopik ciltler için onarıcı bir krem 
Ama pişiği geçirmesi konusunda tam bir yorum yapamayacağım çünkü Alp pişik sorunu yaşayan bir çocuk değil.
Tahriş olmuş kuru ciltlerde de kullanılabiliyor. İçeriğinde bakır magnezyum ve Çinko bulunuyor. Paraben içermiyor. 



21 Mart 2015 Cumartesi

Egzama Sorunsalımız

Daha önce bir yazımda bahsetmiştim. İki ay öncesinde alp de baş,kulak arkası ve içinde başlayan kaşıntıdan. İlk önce yiyecek alerjisi zannetmiştik. O sıralar çok tükettiği yumurta ve yoğurdu neredeyse bir ay kestik ama  geçmeyince çocuk doktorumuzdan da bir yanıt alamayınca , bir çocuk dermatoluguna gitmeye karar verdik.

Görünürde başında kulak içinde ve arkasında hiç bir şey yoktu. Kızarıklık, kuruluk vb. 
Ama ailemizde genetik bir egzama hastalığı , cilt problemi olduğunu atlamışız.

Ankara'da Prof.Dr. Can Ömer Kalaycı ya götürdük Alpi tavsiye üzerine .. Ömer beyden azarı yedik oturduk :) Hafif bir egzaması varmış kendi kendinize neden çocuğun besinini kestiniz diye bize bayaa kızdı.. Kullanmamız için Advantan Krem ve Core Satin krem verdi . Advantan Krem Kortizonlu bir ürün iki gün kullandıktan sonra Core Satine geçtik onu da yaklaşık bir hafta kullandık. Ve çok şükür kaşıntı olayımızı atlattık.

Core Satin mucize gibi bir krem advantan ile içeriği aynı ama sadece kortizon yok. Alpin yanaklarında da soğuk kuru havalarda özellikle kuruma ve kabarıklık oluyordu. Onun içinde kullanmaya başladık ve faydasını gördük.


Kaşıntısı yani egzaması diyeyim ara sıra tekrarlıyor bu durumda önce iki gün core satin kullanıyoruz , eğer devam ederse advantan krem uyguluyoruz. Ama asla ilk zaman ki gibi olmadı kaşıntıları ,ilk gittiğimizde doktora çocuğum kaşıntıdan uyuyamıyordu bile. 



Bu arada Can Ömer Kalaycıya bayıldık. Esprili sıcak bir doktor, güven ışığını yakalayabiliyorsunuz. 
Muayaneden sonra birkaç kez de telefon ile görüştük. Kendisi müsait olur olmaz hemen size dönüş yapıyor ve sorularımızı sabırla yanıtlıyor :) 
Bir doktora telefon ile ulaşabilmek kesinlikle çok önemli 

 ( DİP NOT BELİRTEYİM BU YAZI DENEYİMİMİZİ PAYLAŞMAK AMAÇLIDIR, LÜTFEN DOKTORUNUZ İLE GÖRÜŞMEDEN İLAÇLARI KULLANMAYIN. HER ÇOCUK BÜNYE FARKLIDIR. )




16 Mart 2015 Pazartesi

Kar Tanelerinin Bir Bildiği Var ....

Nerde o eski iki gün de bir kitap bitirilen zamanlar .... Teh teh şimdi bir kitabı iki ayda bitirirsem kendimi süper kahraman ilan ediyorum :) 

Ve evet dün ben bir süper kahramandım , Debbie Macomber i severek okuyorum.. Küçük mucizeler dükkanı ve devam serisinden çok keyif aldım. Ama deniz feneri yolu ve devam serisini okumadan yarım bıraktım... Hayat zaten olumsuz birde kitaplar olumsuz olunca benim hiç okuyasım gelmiyor ne yazık ki. Eskiden böyle değildim, yaşlandım mı nee ???? Bir kitap  ya da dizi ya da film olumsuz bir elektrik deyim Alınca takılıp kalıyorum 

Neyseeee Kar Tanelerinin Bir Bildiği Var , tam bence Debbie Macomber kitabı içinizi ısıtan bir hikaye ve Karakterler var bir sonraki bölümü merak ediyorsunuz.

Uzun yol kitabı olarak yanınıza alabilirsiniz , saatlerin nasıl geçtiğini anlamazsınız ;)


8 Mart 2015 Pazar

Hangi Mevsim Hangisi Taze !!!

Artık her mevsim istediğimiz her sebze ve meyveye ulaşabiliyoruz ...
Erik hariç .... Ahh o erik can erik sulu erik :( canım nasıl çekiyor nasıl istiyor .. Alpde de çok çekmişti doğuma giderken ankara çorum arası yiyerek gitmiştim , gaz olayından doğumdan sonra yiyemezsem diye ama yemiştim günde bir iki tane de olsa, alpe hamileyken canım çökertiyor diye şu dondurulmuş olanlardan almıştık ama erikte olmuyor mevsimin verdiği o lezzette olmuyor.. Olsa da tuza bana bana yeseeek oyyyy ağzım sulandı konuyu kapatıyorum ;) 

Ne diyorduk , her an her meyveye sebzeye ulaşabiliyoruz. Iyi mi kötü mü bilemiyorum ama alpe yedirirken mevsimin de olmasına dikkat ediyorum 
Ama bazen kafam karışıyor , unutmuşum kış meyvesi mi yaz meyvesi mi ??? Ek gıdaya ilk geçtiğimiz zamanlarda en hassas olduğumuz konu bu.

Aşağıda ki tablo işime çok yarıyor bu  konuda , sizinle de paylaşmak istedim
Bu tabloda meyvelerin ayları mevcut.

Organik günlerimiz olsun , sağlık olsun ;) 




Dişler Ah O Dişler ...

Her diş çıkarma serüveninde değişen huylar , Çekilen Acılar , elden bir şey gelmemesi :( 

Bu diş tablosu benim çok işime yaradı 
Tabi ki aylar birebir tutmuyor , her çocuğun ki farklı oluyor ama en azından hangi dişin geleceğini takip edebilirsiniz.

Alpin diş serüveninin bitmesine az kalmışken , sil baştan Ece işin başlayacağıııız 

Ooooo yoooooo :) 

Evde Kolay Sütlü Köpüklü Yapımı

Herkese merhaba  Evde kolay yolla yapabileceğimiz harika bir kahve tarifi ile karşınızdayım 🤗 Baştan söyleyeyim öyle profesyonel sunumu güz...