28 Haziran 2015 Pazar

İki Çocukla Koşmaca :)

Oyyy annnemmm help help help ....

Bazen aşk dolu bazen ağlamalı günlerle ikinci ayımızı devirmek üzereyiz. Nasıl geçtiğini anlamadım bugünlerin. Yeni hayatımızla alakalı raporum aşağıdaki gibidir.

Aynı evin içinde kocamı çok özlediğim zamanlar oluyor. Malum bizimkilerin yaş araları çok az akşamları ya da hafta sonları ya da bir yere gittiğimizde birimizde Alp birimizde Ece oluyor. Herkes o an kendi görevinde önüne bakıyor. Şu sıralar sürekli beraberiz Alperle ama ayrıyız da evin içinde :(

Kardeşler arası yaş farkı ya 2 ya da 5 yaş olmalı demişti psikologum gerçekten 2 yaş çok idealmiş onu anladım , ortada kıskançlık falan yok. Alp henüz bu tarz bir olay yaşatmadı bize çok şükür. Ama eltimin kızında ufak tefek kıskançlıklar hatta kıskançlıktan vücudunda kabarma problemleri yaşadık. Onunla arasında 2,5 yaş var daha bilinçli olduğu için ufak tefek hırçınlıklar yapabiliyor Eceye karşı. Gözümüz sürekli üstünde.

Sonraaa işte uykusuzluk !!! bu uykusuzluk bizi hiiiiiç etkilemiyor dersem inanırmısınız bana:) Ölüyorum uyku diye uykuyu sevmeyen ben nerede kafayı koysam uyuyacak haldeyim. Odamız bildiğin yatakhane. Benim tarafımda Ecenin beşiği Alperin tarafında Alp in yatağı oooh mis gibi uyuyoruz :)

Eğer aileniz kalabalıksa ve beraberseniz bebek büyütmek çok kolay bence,ben bu şekilde 3. yü bile düşünebilirim. Ama çok önemli dip not , çevrenizdeki kişiler arı gibi çalışkan ve zeki olmalı !!! yoksa bakınız benim sevgili bakıcı ablam gibi olmasın , yoksa o evin hanımı siz bakıcı hatta ne bakıcısı küçük besleme modun da kendinizi evde o oda senin bu bez benim koştururken bulursunuz.
Şöyle bir diyalog yaşıyoruz bu günlerde ..

Ablamız Alp e yemek yedirmeye çalışıyor bende elime almışım çayımı daha yeni oturmuşum koltuğa sözde Ece uyanana kadar azıııcık keyif yapacağım.
Alp Ağzını açmıyor yemek yemek istemiyor türlü zorluk ikna etmek gerekiyor, bir şekilde inadını kırmak. Neyse kulağım bunlarda aralarında geçen diyalog ;

Ablamız : Alp ama nedeeeen yemiyorsunuz. Ahh bak Niloya başlamış.
Alp: istemiiiiimmmmm yemmeemm ...
Ablamız : Annemi yedirsin ?
Alp : Evet Anne .. Annnneeeeeeeee

Ve sonra ne oluyor , Alpe annesi yemek yediriyor .Çay ve Dinlenme oldu hayal ... Yemek bitti Alpimin karnı doydu... aaaaa o ses ne Ece uyandı :)

Peki bu sırada ablamız ne yaptı eline el işini aldı tvsini izledi. Ben şimdi ne yapayım , Zaten ablam seni bulana kadar öldük. Kötünün iyisisin ama bu şekilde de nasıl devam ederiz bilmiyorum.

Annem ya da kayın validem geldiğinde dünyalar benim oluyor bende oh be deyip dinlenme moduna geçiyorum. İyi ki çok şükür yanımdalar.

Ama yalnız kaldığınızda ne yalan söyleyeyim birazcık zor .. Nesi zor derseniz ben alp ve ece ile baş başa kaldığımda ikisine aynı anda yetemediğim için suçluluk duyuyorum. Hoş yanımızda birisi varken de aynı duyguları yaşıyorum. Hep acaba haksızlık mu yaptım diyorum. İki çocuklu arkadaşlarım bu duruma zamanla alışacağımı söylüyor ama bilmiyorum bakalım zaman gösterecek.

Geçecek geçecek iki sene sonra ben rahat edeceğim, arkadaşlarım çocuk derdine düşecek o zamanda havalı havalı ben oturacağım diye kendimi motive ettiğim , bu hayale kendimi kaptırdığım doğrudur



.

19 Haziran 2015 Cuma

Çilekli Kek

Iki ya sa daha çok çocuğunuz var ama mutfakta birşeyler mi yapmak istiyorsunuz, bu tarif tam sizlik :) :) 

Ben tarifi daha önce birkaç instagram paylaşımında görmüştüm ama hep ölçüleri gramlı verdikleri için hiç yapamamıştım , gramlar kilolar işin içine girince ben yapamıyorum o tarifi :) 

Sonunda zevkle takip ettiğim Zeynep'in evi blogunda (http://www.zeynepinevi.com) tarifi Kaşıklı Bardaklı paylaşılmış görünce kolları sıvadım ve mutfağa girdim 

Ve sonuç miiikemmmmeeel 10 puan 5 yıldız bana :)  




 5 yemek kaşığı şeker

3 yumurta (Oda sıcaklığında)

6 yemek kaşığı un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

Yarım kutu krema (Ama krema tadını seviyorsanız 1 kutuyu kullanın ben bunda yarım kutu kullandım ama hepsini kullanmadığıma pişman oldum )

Fırını 170 derecede ısıtıyoruz. Sonra çilekleri bir güzel yıkayıp kuruluyor bir kenarda bekletiyoruz. Hamuru için, yumurta ve şekeri beyazlayana kadar çırpıyor, ardından unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ilave edip yeniden çırpıyoruz. Kullanacağımız kalıbı yağlıyoruz ben margarin ile yağladım. Karışımı kalıba döküp, çilekleri de üzerine diziyoruz. Çilekleri doğramadan bütün bütün de koyabilirsiniz. Ve sonra fırında hafif kızarana kadar pişmesini bekliyoruz. Yaklaşık 30 dakika kadar, kontrol edin,Fırından çıktığında üzerine fırça yardımıyla kremayı sürüyoruz. Biraz soğuduktan sonra yemeğe hazır 

Evde Kolay Sütlü Köpüklü Yapımı

Herkese merhaba  Evde kolay yolla yapabileceğimiz harika bir kahve tarifi ile karşınızdayım 🤗 Baştan söyleyeyim öyle profesyonel sunumu güz...