Uzun bir aradan sonra Harika bir tarif ile blog yazmaya devam ❤️❤️
Tarif gözünüzü korkutmasın yapabilirmiyim acaba düşüncesi ile başlamıştım bende ama hem yapımı kolay hem de leziz bir iş çıktı ortaya
Aşağıya bırakıyorumm tarifini
Ben en son üstüne ceviz parçaları atmadığıma pişman oldum
Bir daha yaptığımda kesin ekleyeceğim
Siz isterseniz üstüne ceviz ekleyin
Afiyet olsun şimdiden
Yapanlardan güzel yorumlarını bekliyorum 🥰🥰
72 gr (1/3 su bardağı) tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış)
100 gr (1/2 su bardağı şeker
2 adet büyük boy yumurta (oda sıcaklığında)
1 paket vanilya
370 gr (1+1/4 su bardağı) nutella
1/2 tatlı kaşığı tuz
94 gr (3/4 su bardağı) un
135 gr (3/4 su bardağı) bitter çikolata (küçük küçük parçalanmış) 2 adet 70 grlık kare bitter çikolatalar yetiyor
Yaklaşık 20 cm'lik kare borcamınızı önce sıvıyağ ile yağlıyorsunuz sonra içine kenarlarından sarkacak şekilde yağlı kağıt yapıştırın. (Daha büyük bir kalıp kullanırsanız daha çabuk pişer ve daha ince bir brownie elde edersiniz.)
Fırınınızı 170 derecede ısıtıyoruz
Tereyağını yaklaşık 1 dakika hızlı devirde çırpın. Oda sıcaklığında erimiş olacak
İçine şekeri ekleyin ve 1-2 dakika daha çırpın.
Kabın kenarlarında kalanları bir spatula ile sıyırın yumurtaları ekleyip çırpmaya devam edin.
Vanilyayı ekleyin, nutellanın 290 gr kadarını (yaklaşık 1 su bardağı )ekleyin ve hızı düşürerek çırpın. Karışınca en son tuz, un ve çikolataları da ilave edin.
Hepsi birbiriyle karışınca harcı hazırladığınız kalıba dökün. Üzerini düzledikten sonra kalan nutellanızdan bir çay kaşığı ile kısım kısım browninizin üzerine koyun.
Bir kürdan ile ebruli desenler verin.
35 dk pişirin
Fırından çıktığında üst sert içi biraz yumuşak olacaktır ama bekledikçe kıvamı oturacak
Servis yapmak için mutlaka tamamen soğumasını bekleyin
Ve bence hatta bir gün sonra yiyin daha mükemmel oluyor 🥰🥰
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder