21 Mart 2015 Cumartesi

Egzama Sorunsalımız

Daha önce bir yazımda bahsetmiştim. İki ay öncesinde alp de baş,kulak arkası ve içinde başlayan kaşıntıdan. İlk önce yiyecek alerjisi zannetmiştik. O sıralar çok tükettiği yumurta ve yoğurdu neredeyse bir ay kestik ama  geçmeyince çocuk doktorumuzdan da bir yanıt alamayınca , bir çocuk dermatoluguna gitmeye karar verdik.

Görünürde başında kulak içinde ve arkasında hiç bir şey yoktu. Kızarıklık, kuruluk vb. 
Ama ailemizde genetik bir egzama hastalığı , cilt problemi olduğunu atlamışız.

Ankara'da Prof.Dr. Can Ömer Kalaycı ya götürdük Alpi tavsiye üzerine .. Ömer beyden azarı yedik oturduk :) Hafif bir egzaması varmış kendi kendinize neden çocuğun besinini kestiniz diye bize bayaa kızdı.. Kullanmamız için Advantan Krem ve Core Satin krem verdi . Advantan Krem Kortizonlu bir ürün iki gün kullandıktan sonra Core Satine geçtik onu da yaklaşık bir hafta kullandık. Ve çok şükür kaşıntı olayımızı atlattık.

Core Satin mucize gibi bir krem advantan ile içeriği aynı ama sadece kortizon yok. Alpin yanaklarında da soğuk kuru havalarda özellikle kuruma ve kabarıklık oluyordu. Onun içinde kullanmaya başladık ve faydasını gördük.


Kaşıntısı yani egzaması diyeyim ara sıra tekrarlıyor bu durumda önce iki gün core satin kullanıyoruz , eğer devam ederse advantan krem uyguluyoruz. Ama asla ilk zaman ki gibi olmadı kaşıntıları ,ilk gittiğimizde doktora çocuğum kaşıntıdan uyuyamıyordu bile. 



Bu arada Can Ömer Kalaycıya bayıldık. Esprili sıcak bir doktor, güven ışığını yakalayabiliyorsunuz. 
Muayaneden sonra birkaç kez de telefon ile görüştük. Kendisi müsait olur olmaz hemen size dönüş yapıyor ve sorularımızı sabırla yanıtlıyor :) 
Bir doktora telefon ile ulaşabilmek kesinlikle çok önemli 

 ( DİP NOT BELİRTEYİM BU YAZI DENEYİMİMİZİ PAYLAŞMAK AMAÇLIDIR, LÜTFEN DOKTORUNUZ İLE GÖRÜŞMEDEN İLAÇLARI KULLANMAYIN. HER ÇOCUK BÜNYE FARKLIDIR. )




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Evde Kolay Sütlü Köpüklü Yapımı

Herkese merhaba  Evde kolay yolla yapabileceğimiz harika bir kahve tarifi ile karşınızdayım 🤗 Baştan söyleyeyim öyle profesyonel sunumu güz...