30 Haziran 2012 Cumartesi

Duyguların Rengi ...

Duyguların Rengi herkesin okuması gereken bir kitap, sürükleyici elinizden bırakmak istemeyeceksiniz.
Amerikada Siyah ve Beyaz ayrımının yapıldığı zamanlarda hizmetçilerin ve ev hanımlarının yaşadığı olayları konu alıyor.
insanların sırf renkleri yüzünden zamanında ayrım yapılması ne kadar üzücü birşey ( ki şimdi renkleri geçtik bizleri dilimizle dinimizle seçtiğimiz görüşümüzle birbirimizden ayırmaya çalışıyorlar ne yazık :( )
Zaman zaman duygulandıran zaman zamansa güldüren bir kitap, kitap filme de uyarlanmış en kısa zamanda alıp izlemeye çalışacağım.

Kitap da Aibleen karakteri benim favorim, hayatta yanlış giden olaylara sessiz kalmamak lazım.

Yazarın ilk kitabı ve kendi hayat hikayesinden esinlenerek yazmış.




Kitabın arka kapak özeti şu şekilde;
Renkler Farklı Olsa Da Duygular Hep Aynıdır
Farklı Renkteki Ellerin Birleştiği Bu Romanda Yer Alan Kadınları Unutamayacaksınız

Kaybolmuş ve adaletsiz bir dünya... Mississippi, Jackson; 1962. Siyah kadınlara, beyaz çocukların bakımında güvenilen ancak gümüşleri parlatma konusunda güvenilmeyen bir dönem.
Skeeter, Aibleen ve Minny… Kimse arkadaş olacaklarına inanmazdı. Her biri başka bir gerçeğin peşindeydi. Ve bir araya geldiklerinde anlatılacak sıra dışı bir hikâyeleri oldu.
On yedinci beyaz çocuğunu büyüten ve kendi oğlunun trajik ölümünün neden olduğu yaraları iyileştirmeye çalışan Aibleen, aşçılıktaki başarısı da en az dilinin sivriliği kadar dillerden düşmeyen Minny ve üniversiteden dönüp onu büyüten biricik hizmetçisinin neden evlerinden ayrıldığını anlamaya çalışan Bayan Skeeter. Duyguların Rengi, acıların, acıları alaya almanın, değişimin ve umudun sonsuz zamanda yankılanacak evrensel hikâyesidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Evde Kolay Sütlü Köpüklü Yapımı

Herkese merhaba  Evde kolay yolla yapabileceğimiz harika bir kahve tarifi ile karşınızdayım 🤗 Baştan söyleyeyim öyle profesyonel sunumu güz...