2 Ağustos 2013 Cuma

Kordon Kanı

Doğum sırasında alınan kordon kanı olayını bayaa bi araştırdık. 
Aldırmalımıyız yoksa aldırmamalı mı. Sonra doktorumunda önerisi ile aldırmaya karar verdik. Kordon kanı ile alakalı araştırmalar ve tedaviler her geçen gün gelişiyormuş, Allah korusun, göstermesin yarın birgün talihsiz bir olay da keşke dememek için tamam olsun dedik. Şimdilerde alınan kordon kanı aile bireylerinde hatta diğer insanlarda da kullanılmaya başlanmış. 
Kordon kanını aldırmaya karar verdikten sonra diğer önemli konu kime aldıracağımız ve nerede saklanacağı idi. 
Bununla alakalı Ankara da birkaç firma ile görüştük ama en sonunda  İstanbul baby life firmasında karar kıldık. Firmayıtercih etmemizin en büyük sebebi alınan kanı ömür boyu Ege veya  Akdeniz Üniversitesinde  saklamasıydı. Diğer firmalar kanı hem kendi firmalarında hemde 10 15 sene muhafaza ediyorlardı. 
Doğuma giderken Baby life firmasının bu iş ile ilgilenen personeline haber verdik ve Ankara'ya doğuma bizimle birlikte geldiler. Alınan kanı hemen kendileri teslim aldı ve gerekli işlemler için gittiler. 
Doğumdan birkaç ay sonra bize kordon kanının sertifikasını ve sözleşmesini yolladılar. 
Allahım bizi kullandırmak zorunda bırakmaz inşallah ama ileride pişman olmamak için biz kordon kanımızı aldırdık. 
Konu ile alakalı isterseniz baby life firmasında görüştüğümüz Nurgül hanımın    İletişim bilgilerini mail atabilirim.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Evde Kolay Sütlü Köpüklü Yapımı

Herkese merhaba  Evde kolay yolla yapabileceğimiz harika bir kahve tarifi ile karşınızdayım 🤗 Baştan söyleyeyim öyle profesyonel sunumu güz...