7 Ocak 2013 Pazartesi

Kolay Yelek

Örgü örmeyi seviyorum, elimden geldiği kadar örmeye çalışıyorum. Bu yelekten geçen sene çok ördüm bu sene de devam ediyorum. Bu sefer ki babamın yanında staj yapan bir kızımıza. Fotoğrafta iki ip arasında renk farkı var gibi çıktı ama aslında aynı ;)
İpimizin markası Alize, tüylü olan ise Alize Astrakhan. Çok güzel renkleri var fakat örerken dikkat etmek gerekiyor, ipteki halkalarıda ilmek diye alıp 30 ilmek başladığınız örgünüz 40 a kadar çıkabiliyor ;)
Bu yeleğimiz minyon bir kızımız içindi arkasını 70 ilmek başladım koltuk altına kadar bir sıra ters bir sıra düz ördüm. İstediğim uzunluğa gelince koltuk altını kesmek için düz tarafta bir kez keSip altı sıra bir ters bir düZ örüp kenar lastiğini yapıp devam ettim. O sırayı düz tamamlayıp sonda yedi ilmek kalınca yine bir ters bir düz ördüm son iki ilmeği beraber alıp orayı da altı sıra olarak tamamladım. Sonra kol boşluğunu istediğim uzunlukta yapıp yakayı keserek bitirdim.
Ön kısım için 35 ilmek başladım, yine bir sıra düz bir sıra düz devam ettim. Bu sefer yaka derinliği vermek için 3 sırada bir düz tarafta kestim ve arka kısımda eşitlenince bitirdim. Yaka v sini ne kadar derin isterseniz ayatlayabilirsiniz.
Artan iplerden de minik cep varmış gibi görünsün diye minik lastikler örüp diktim. İsterseniz ön yaka kısmına düğme veya brit dikebilirsiniz.
İşte bu kadar ;)

3 yorum:

  1. ellerine sağlık şekerim çok güzel olmuş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saol canım hadi bakiim oyalanma blog da falan, battaniyemizi ör ;)

      Sil
    2. örüyorum güzelim az kaldı :)

      Sil

Evde Kolay Sütlü Köpüklü Yapımı

Herkese merhaba  Evde kolay yolla yapabileceğimiz harika bir kahve tarifi ile karşınızdayım 🤗 Baştan söyleyeyim öyle profesyonel sunumu güz...